fbpx

Huwelijksfotografie Ontcijferd: Jouw Ideale Stijl Kiezen.

Het plannen van een bruiloft kan overweldigend zijn met zoveel beslissingen die genomen moeten worden, van het kiezen van de locatie tot het selecteren van decoraties. Echter, een van de meest kritische keuzes die je zult maken, is het selecteren van de juiste trouwfotograaf. De fotograaf die je kiest zal een grote invloed hebben op hoe je je speciale dag herinnert, dus het is belangrijk om iemand te vinden wiens stijl en aanpak resoneert met je eigen smaak en visie.

De aanpak van de fotograaf

Elke fotograaf heeft zijn eigen unieke benadering en stijl. Sommigen geven de voorkeur aan het nemen van artistieke foto’s, terwijl anderen meer traditioneel en conservatief zijn in hun aanpak. Je kunt een gevoel krijgen voor de stijl van een fotograaf door hun galerijen door te nemen. Maar kijk niet alleen naar de eerste paar foto’s op hun website; ga door een hele galerij van een bruiloft die ze hebben gefotografeerd, zodat je hun stijl echt kunt zien.

De apparatuur en het formaat van de fotograaf

Dit deel is technisch, maar het speelt een rol in de fotografie stijl. Welk type camera gebruiken ze? Welk type lenzen hebben ze? Gebruiken ze digitaal, film, of beide? Houd apparatuur in gedachten wanneer je potentiële fotografen interviewt.

De bewerkingstechnieken van de fotograaf

Met alle software die specifiek voor fotografie is ontworpen, kunnen foto’s op verschillende manieren worden bewerkt. De verzadiging kan worden verminderd voor een humeurige look. De fotograaf kan filters toevoegen voor een zachte, etherische look. Ze kunnen zelfs een ontwerp overlayen om van je foto’s een kunstwerk te maken.

Nu je een beetje begrijpt wat erbij komt kijken om de stijl van een fotograaf uniek te maken, is het tijd voor een spoedcursus over enkele van de meest populaire trouwfotografie stijlen die er zijn.

Meest populaire trouwfotografiestijlen

  1. Traditioneel/klassiek
  2. Fotojournalistiek
  3. Redactioneel
  4. Donker en humeurig
  5. Vintage
  6. Luchtfotografie
  7. Fine art
  8. Zwart-wit
  9. Landschap
  10. Warm
  11. Gedesatureerd

1. Traditioneel/klassiek

Als je aan trouwfoto’s denkt, is de traditionele/klassieke stijl waarschijnlijk de stijl die je ziet. Dit zijn normaal gesproken formele, geposeerde foto’s genomen op ooghoogte. Denk aan familie- en trouwfeestportretten die je in een fotoalbum zou zetten.

2. Fotojournalistiek

Fotojournalistiek, ook wel documentaire genoemd, is een van de meest populaire trouwfotografiestijlen, en met goede reden.

3. Redactioneel

Denk aan de redactionele fotografie stijl als je eigen tijdschrift fotoshoot, zoals iets uit Vanity Fair of Vogue.

4. Donker en humeurig

De basis van donkere en humeurige trouwfotografie is het gebruik van licht om drama te creëren.

5. Vintage

Vintage-stijl foto’s kunnen op verschillende manieren worden bereikt, waaronder het gebruik van een filmcamera, speciale filters die aan de lens van een digitale camera worden bevestigd, en post-productie processen in de edit.

6. Luchtfotografie

De luchtfotografie stijl is precies wat het klinkt: Foto’s genomen vanaf een verhoogd punt.

7. Fine art

De Fine art trouwfotografiestijl is er een die niet echt een echte definitie heeft.

8. Zwart-wit

Meestal zullen alle fotografen je enkele zwart-witfoto’s geven voor je trouwgalerij.

9. Landschap

Landschapsfoto’s zijn precies wat ze klinken: Foto’s die een landschap op de achtergrond opnemen.

10. Warm

Een warme fotografie stijl kan vergelijkbaar zijn met vintage qua tonen, maar niet qua textuur.

11. Gedesatureerd

De gedesatureerde stijl is ook iets dat meestal wordt bewerkt na de bruiloft.

Nu dat je sommige van de basis trouwfotografiestijlen kent, kun je beginnen met je reis naar het onderzoeken en interviewen van je favoriete fotografen.

Het kiezen van de juiste trouwfotograaf

Het kiezen van de juiste trouwfotograaf gaat niet alleen over het vinden van iemand wiens werk je bewondert, maar ook over het ontwikkelen van een persoonlijke connectie.

De rol van de trouwfotograaf

De rol van de fotograaf – of die nu meer fotojournalistiek of meer fine art is – is om een bruiloft in te gaan met een gevoeligheid en visie, maar open te staan voor de heerlijk onverwachte momenten.

Het belang van een connectie met de fotograaf

Fotograaf Adriana Rivera voegt toe dat het belangrijk is om een connectie te hebben met een fotograaf voordat je ervoor kiest om ze in te huren.

Kennis van trouwfotografiestijlen

Het is ook belangrijk om kennis te hebben van trouwfotografiestijlen om te beginnen met zoeken naar een leverancier die bij je visie past.

Eindgedachten

Het kiezen van de juiste trouwfotograaf is een belangrijke beslissing die een grote invloed zal hebben op hoe je je speciale dag herinnert.

Reacties

Dit is zoveel geweldige informatie voor koppels die op jacht zijn naar de perfecte persoon. Ik hou ervan hoe één fotograaf ook in meerdere categorieën kan passen. Dit is zo’n geweldige blog! Het is super makkelijk om soms in de war te raken over wat wat betekent! Zoveel verschillende manieren waarop mensen schieten en bewerken 🙂 Dit is zo’n geweldige post! Ik hou van alle informatie, het helpt echt om een speld te zetten op wat al deze fotografie mumbo-jumbo termen betekenen, ha! Mijn favoriete stijlen zijn waarheidsgetrouw, licht & luchtig, en avontuur! Bedankt nogmaals! Dit is zo’n geweldige opsplitsing van alle verschillende fotografie stijlen! Dit is zo’n handige gids voor trouwfotografiestijlen! Dit is eigenlijk zo behulpzaam! Zelfs als fotograaf realiseerde ik me niet dat er zoveel meer stijlen kunnen zijn! En sommigen kruisen ook over tussen spontane foto stijl + bewerkingsstijl (bijv. warm, gedesatureerd etc.) Al die fotografie stijlen brengen me terug naar wat ik absoluut liefheb…het is zo belangrijk om de juiste persoon te kiezen om je eigen te fotograferen….geweldige tips voor elke bruid om door te kijken! Zo’n geweldige info over de verschillende bewerkings- en fotografie stijlen! Bedankt voor het delen hiervan. Het is zeer nuttig en ik hou ervan hoe je een opsplitsing van elke categorie en de voorbeelden hebt gedaan. Ik vond dit geweldig! Goed geschreven, geweldige links, en Zeer handig voor het uitleggen van enkele van de verschillende stijlen aan iemand. Ik ben echt van de aardse/desaurated look aan het houden, maar ik haat het om over te schakelen naar het als ik mijn hele fotocollectie opnieuw moet doen. Zoveel werk haha. Iemand heeft aanbeveling wat preset werd gebruikt voor het? Dit is eigenlijk zo behulpzaam! Zelfs als fotograaf realiseerde ik me niet dat er zoveel meer stijlen kunnen zijn! […] etc. Het is zelfs van vitaal belang om te overwegen bij het kiezen van je trouwfotograaf! Bekijk deze post die ingaat op de verschillende stijlen van trouwfotografie om je te helpen vinden welke juist is […] Ik heb echt genoten van het lezen van dit artikel Je doordachte analyse van het onderwerp is precies goed. Ik heb veel geleerd van het lezen van deze post. Fantastische ideeën voor trouwfotografiestijlen. Veel koppels hebben het probleem dat ze nerveus worden voor de camera en niet in staat zijn om de instructie gegeven door de fotograaf te volgen. Deze stijlen van fotografie zijn geweldig en effectief. Geweldig werk gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *